Merkel újra ringbe száll


Angela Merkel ismét indul a (CDU) elnöki posztjáért, és pártja kancellárjelöltje lesz a 2017-es őszi parlamenti választáson – ezt a politikus hivatalosan is bejelentette vasárnap este Berlinben.

Nem volt egyértelmű, hogy folytatja

A CDU vezető testületeinek tanácskozása után tartott tájékoztatóján Angela Merkel kiemelte, hogy “végtelenül hosszan” mérlegelte a döntést, mert egyáltalán nem magától értetődő pártjának, hazájának és saját magának, hogy 11 év után folytatja munkáját.

Mint mondta,  szeretné tovább szolgálni hazáját és pártját, akkor is, ha a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány nagyon nehéz és nagyon eltérő lesz, mint az eddigiek. Nehéz lesz, mert erősödött a társadalom megosztottsága, és a CDU-t a jobboldalról minden korábbinál hevesebb támadások érik, miközben nem szűnik a nyomás a baloldalról sem. – írja a tozsdeforum.hu

Eltérő pedig azért lesz, mert az “őrült sebességű” változások miatt bizonytalanná vált a világ, és válságok sorával kell egyszerre küzdeni, a digitalizáció révén pedig új környezetben kell megvívni a választási harcot.

Previous Gyors és egészséges: diétás hamburger házilag
Next Amikor buli után meglátod az SMS-eid. Valós SMS-ek egy átmulatott este után

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.