Lázár olyat mondott, ami zárójelbe teszi az elmúlt 200 évet – lesz itt még boszorkányégetés is


Már a felvilágosodás egyik fő követelése az egyház és az állam szétválasztása volt, azonban ma a nemzeti elsötétedés rendszerében ez a követelmény egyáltalán nem áll már fent. Amire már a 18. században rájöttek azt a Fidesz teljes egészében eltörölné.

A felvilágosodás a 18. század eszmeáramlatát jelöli a nyugati filozófiában, illetve világnézeteinek mozgalmát és a kort amelyben lejátszódott. A felvilágosodás gondolkodói az értelmet állították a középpontba, lényege a hagyományos intézmények, szokások és erkölcsök kritikai megkérdőjelezése. A mozgalom vezetőinek célja az volt, hogy a világot „az irracionalitás, a babonák és a zsarnokság hosszú időszaka után a fejlődés útjára vezessék”. Ez forradalmi folyamatokat indított el az emberi értelem, a természet, az Isten, a gazdaság és a társadalom szemléletében.

A mai magyar állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények – mondta Lázár János pénteken Mezőtúron, a református kollégium felújított ókönyvtárának átadásán. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is hozzátette, munkájuk során kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy ezeket támogatni is tudják és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Mezőtúron is hozzájárulhattak a református kollégium működéséhez.

Az is kiderült, hogy a kormány meggyőződése szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet,

hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle.

írja az index.hu

Az új feudalizmus építésének újabb állomásához érkezett a magyar társadalom. Mint jó földesúr Lázár örök-érvényű mondataival búcsúzunk: “Akinek semmije sincs, az annyit is ér”

Previous Sokkoló magyar valóság - Minden második ember megerőszakolhat
Next Halottat találtak a kórház mosdójában - itt vannak az újabb fejlemények

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.