Elképesztő dolgot tett Botka Szegeden!

Nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok nyújthatják be igényeiket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester még szeptemberben. Azóta pedig eredmények is vannak

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Az idén 204 önkormányzati szociális bérlakást újított fel az IKV Zrt. és adott bérbe új tulajdonosoknak. Az idei utolsó lakást kedden délután adták át a Csongrádi sugárúton.

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Az ünnepélyes lakásátadáson köszöntőt mondott Botka László polgármester is. Hangsúlyozta, hogy örömteli a pillanat, amikor egy kétgyermekes fiatalasszony olyan otthonba költözhet két gyermekével, amely nem csak szép, de tágas is, ráadásul jóval olcsóbb is, mint az albérlet. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az év elején indult az a bérlakás-program, melynek lényege, hogy a bérbe adott önkormányzati ingatlanok után befolyt pénzt a szociális alapon pályáztatott bérlakások felújítására költötték. Így sikerült több mint 200 lakást biztosítani azok számára, akik rászorulók.

Az IKV folyamatosan újítja fel a kezelésében álló ingatlanokat, amelyeket azután meghirdetnek. A pályáztatás folyamatos, hiszen óriási az érdeklődés ezekre a viszonylag olcsó, ám komfortos lakásokra – emlékeztetett a polgármester. Botka László ugyanakkor jelezte, hogy vannak még üres, felújításra váró lakások, így a program tovább folytatódik jövőre is. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a szegedi bérlakás-programot az ország más településein is mintának tekintik majd.

Ha tetszett a poszt, kövess minket facebookon is!

Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója rövid köszöntőjében elmondta, hogy eredményes évet zártak, melynek méltó befejezése, hogy az ünnepek előtt lakókra talált ez a lakás is. Az új tulajdonos Besenyei Éva Monika és két gyermeke a lakáskulcsok mellé az IKV karácsonyfáját is megkapta, hogy már erre se kelljen költeniük. Az ünnepség végén a polgármester átadta a felújított lakást az új bérlőknek.

SHARE