Hitted volna hogy a Fidesz a fő politikai iránya is ekkora hazugság?

Neeem itt még bőven nem ott tartunk, hogy migráncsozás lenne, bár abban is csúsztattak. Azonban ha valaki emlékszik a békemenet követeléseire vagy a Fidesz fő politikai üzeneteire most nagyon meg fog döbbenni.

A napi.hu írja a Magyar Nemzet nyomán azt a cikket, melyből kiderül, a multi ellenes Fidesz bizony bizony erősen kistafírungozta azokat az aljas multikat miközben a bírkabékemenetesek meg nem akarnak gyarmati sorban tengődni.

Történt ugyanis, hogy a  multikat ostorozó Fidesz kormánya jóval nagyobb összegekkel támogatja a nagyvállalatok munkahelyteremtését, mint elődei, különösen az elmúlt években fizettek sokat egy-egy új munkahely létrehozásáért.

Az elmúlt 12 év egyedi kormánydöntései alapján kiosztott állami támogatások vizsgálata fényt derített a Fidesz egyik újabb titkára – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A multikat ostorozó párt valójában alaposan kitömte a multik és más nagyvállalatok zsebét.

A 2005 és 2010 között regnáló szociálliberális kormányok összesen 112,8 milliárd forinttal támogatták különböző cégek beruházásait azon a címen, hogy ezekkel munkahelyeket teremtenek. Így összesen 24,5 ezer állás létrejöttét segítették.

Ezt követően  a 2011-től 2016. december közepéig a Fidesz kormányai 163,6 milliárd forintot költöttek el ugyanerre a célra, amelyből lényegében ugyanennyi, pontosan 25 ezer munkahely megteremtését segítették.

Ha tetszett a poszt, kövess minket facebookon is!

Egy főre vetítve az előbbi állásonként 4,6 millió forintos kiadást jelent, míg az utóbbi 6,5 milliót. Az elmúlt két évben az Orbán-kormány alaposan felpörgette ezt a folyamatot: tavaly 9,8 millió forintot, idén 12,2 milliót fizetett az új állásokért.

A 258 ezer forintos átlagos bruttó bérrel és közterheivel számolva ez az a jelenti, hogy négy évre előre kifizették az alkalmazottak foglalkoztatásának költségét. A szóban a Fidesz liblingjeinek számító kkv-k még csak nem is álmodhatnak ilyen nagyvonalú állami segítségről.

SHARE