Birtokunkba került: A DK a Fidesz módszereivel járatja le Botkát!


A demokratikus ellenzék fekete napja a mai. A jelek szerint a Demokratikus Koalíció is beállt abba a sorba, amit a Jobbik kezdett és a Fidesz nyitott meg.

Olvasónktól kaptuk terjedelmes kísérőlevél mellett azt a dokumentumot, melyen a Demokratikus Koalíció szóvivője szerepel és amelyet sorvezetőként adott ki a párt és amelyen különböző kommunikációs javaslatok vannak netaktivistáknak és szimpatizánsoknak. Ebben a dokumentumban a miniszterelnök-jelölt aspiráns Botka Lászlót támadja, indulási szándékát kommentálja a párt – lehetőleg negatív felhanggal.

Árulkodó, hogy az irománynak a „Témajavaslat” címet adta a párt, félreérthetetlenül utalva arra, milyen célból készült az anyag.

Hónapok óta sejthető, hogy a DK internetes lejárató akciókban vehet részt. Szigetvári Viktor az Együtt elnöke hívta fel erre a média figyelmét.

15936042_10202434428540240_2136732984_n

„ Élesedik az ellenzéki harc, legalábbis erre utal, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke tegnap Twitter-oldalán ment neki a Gyurcsány Ferencék szekerét toló Nyugati Fény nevű blognak, sőt, le is leplezte azt, miután félreérthetetlenül tudatta, az oldal tartalmát Vágó István, Gréczy Zsolt DK-szóvivő és a propelleres Mandula Viktor állítja elő. A PestiSrácok.hu a politikus közösségi oldalán szúrta ki a leleplező bejegyzést, amelyben Szigetvári nyomatékosítja, hogy “egyenes gerincre vall, amikor a Vágó-Gréczy-Mandula trió DK-s pártblogja az őket tisztelő Mozgó Világot alázza” – írja a ps.

szigetvari-twitt

A nyugati fény több ízben is járatott már le ellenzéki politikusokat.

Mi a DK célja?

Ha a DK valóban elkötelezett a kormányváltásban ne fanyalogjon. Botka lejáratásával egy dolgot érnek el, biztosítják az újabb Fidesz győzelmet. De ennél súlyosabb az ügy, ugyanis ha a DK-n a világ szeme. El kell dönteni, a saját pecsenyéjüket sütögetik és csak a pártjuk érdekeit nézik, vagy hazafiként tudnak-e az országra figyelni.

A Fidesz és a DK egy hajóban?

Nemrégiben bukott ki, hogy a Fidesz sorvezetőt osztogat netaktivistáinak. A népszava.hu adta hírül, hogy: Egységesen kell reagálniuk a fideszeseknek Simonka György ügyeire, miután a hírek szerint a politikus ellen eljárás folyik. Mindez egy Facebookon terjedő dokumentumból derült ki. A „stáb” személyazonossága nem világos, nem tudni, ki írta az országgyűlési képviselő támogatóinak és választóinak. A „Hírlevél – Facebook kommunikáció” című írás szerint lájkolni kell Simonka saját Facebook-oldalán az ügyben közölt bejegyzését és 4-8 sorban kommentelni is kell.

A címzettek arra is kapnak paneleket, hogy mit írjanak a kommentekbe. Többek között olyanokat, hogy a Simonka elleni mondvacsinált vádakkal Dél-Békés fejlődését akarják gátolni, szakmailag nem találnak rajta fogást, ezért vádolják korrupcióval, valószínűleg a gyulai érdekkörök állnak a háttérben, akiket zavar, hogy nem az ő térségük fejlődik, az pedig „kommunista ÁVH-s tempó”, hogy 5 percenként feljelentgetjük egymást, utalva Bod Tamás Együtt-politikus feljelentésére.

Amit nem hittünk: DK-Fidesz-Jobbik háromszög

Nem tartjuk a DK-t a fent ideidézett két párttal egy követ fújónak, de nem csak becsületesnek kell lenni, annak is kell látszani!

Korábban a piroslap.hu robbantotta a bombát melyben a Jobbik netkampányát a törvényesség határáig elvitte elvtelen, undorító módon.

“A mi kommunikációnkhoz teremtjük meg a befogadó közeget. Ha minden héten kapnak valamilyen cigánybűnözésről szóló hírt, akkor egyre komolyabbnak látják a problémát”

„A Jobbik népszerűségének növeléséhez nagyban hozzájárul, ha a különböző nyilvános, internetes fórumokban politikai álláspontunkról eszmecserét folytatunk. ….mindenki saját szavaival is megfogalmazhatja álláspontunkat, sőt ez utóbbi talán célszerűbb is, mert nem azt látják benne, hogy „pártkatonák” bemásolják a szöveget!… Érdemes még a településünk fórumain képviselni a Jobbik álláspontját, rávilágítva egyes helyi problémák és a Jobbik nézetei közötti összefüggésekre pl. a helyi cigánysággal kapcsolatosan felmerülő problémákra reagálva” Az is kiderül, miért is oly fontos a Jobbikosoknak a helyi oldalak: „2010 őszétől a saját településünk önkormányzatában is ott ülhessenek a jobbikos képviselők”

Ha minden héten kapnak valamilyen cigánybűnözésről szóló hírt, akkor egyre komolyabbnak látják a problémát” (!!!)

Magyar Büntető Törvénykönyv: 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portálunk várja a Demokratikus Koalíció magyarázatát az ügyre.

Previous Megmutatjuk azt a videót, ami miatt Áder nem folytathatja
Next Orbánék alatt egy falunyi ember fagyott meg, az MSZP most sem marad tétlen

12 hozzászólás

 1. Vinczéné Ili
  január 6, 2017
  Válasz

  Szigeti Viktornak először a saját portáján kellene sepregetni, mert a feltett témákban, illetve kérdésekben nincs egyetlen szó sem a lejáratáshoz. Éppen itt lenne már az ideje eldönteni az MSZP-nek, hogy mit is akar.

  • január 6, 2017
   Válasz

   Mi köze van az egészhez Szigetvárinak azon kívül, hogy egy több, mint egy évvel ezelőtt posztját iderángatták?

 2. Hoffmann Béla
  január 6, 2017
  Válasz

  Már megint egy szarkeverő cikk.

 3. Ottilia Marton
  január 6, 2017
  Válasz

  No itt aztán össze van keverve mindenk! a hivatkozás köznyilvános, Gréczy face oldálan több napja! Az felsorolt események időben nem estek egybe, függetlenek egymástól!
  a dk programja /ajánlata vitára és elvei itt vannak rögzítve, csak el kell olvasni és vitatni kell
  annak lenne értelme–másnak csak a népbutítás, mert tudva tudható, hogy vissza nem keres senki! http://www.dkp.hu/sokakmagyarorszaga.pdf

 4. Ági33
  január 6, 2017
  Válasz

  Nem látok semmifelé lejárató szándékot.
  Ha Botka lesz az MSZP miniszterelnök jelöltje és őt az előválasztáson megerősítik, Ő lesz a miniszterelnök, ha nem, akkor nem.
  Szigetvári ugyanezt mondta.

 5. József Végvári
  január 6, 2017
  Válasz

  Melyik része nem igaz annak amit a DK állít.? Egyébbként ha jól meggondolom, a harcot a DK elnök ellen, nyíltan Botka kezdte. Nem szeretem az Önjelölteket.

 6. Vasvári Sándor
  január 6, 2017
  Válasz

  Ez akkora baromság,hogy cáfolni sem érdemes,mert nincs mit! Ez a szemét akna munka.A DK ilyet soha nem tenne!

 7. Vasvári Sándor
  január 6, 2017
  Válasz

  “Amit nem hittünk: DK-Fidesz-Jobbik háromszög” Na ez a baromság,és az aljasság!

 8. László Matusek
  január 7, 2017
  Válasz

  Baromság.

 9. Peter Tölgyes
  január 7, 2017
  Válasz

  Orvos látta már a cikkírót, meg a portált, amely ennyi baromságot közöl?…

 10. Peter Tölgyes
  január 7, 2017
  Válasz

  Ami pedig az ellenzéki térképet “átrajzoló” Botkát illeti. Másutt azt olvastam róla: na, ő egy született vezető.

  Nos…

  Való igaz, Botka egy (félre)vezető. A valóságban, egy olyan országban, amelyikben a demokratikus pártok – a 2014-ben elkövetett hibákból tanulva – az együttműködés feltételrendszerét alakítják éppen ki, okos, rutinos, érett politikus ilyen időszerűtlen, hibás lépést nem tesz, nem tehet meg!

  Botka az MSZP-ben nőtte ki magát, az MSZP választmányi elnöki tisztéről nem is olyan régen szavazta őt ki az illetékes párttestület. Tudnia kellene, hogy ha korábbi nyilatkozatától eltérően vállalkozni akar a miniszterelnök-jelölti szerepre, azt elsőként saját pártja vezetőivel illik közölnie, majd azok egyeztetik ezt az önjelölti szándékot saját előválasztási kezdeményezésükkel és – ha elfogadják annak felülírását – reménybeli szövetségeseikkel.

  Egy valamit nem szabad ebben a fázisban tenni: azt, amit Botka tett. A médián keresztül üzenni mindenkinek. Feladva a magas labdát a kormányon lévőknek, egyszersmind elterelve a figyelmet az ezerszer fontosabbról. Arról, hogy a demokratikus pártok megegyezésre jussanak a fő kérdésekről: az együttműködés elvi és szervezeti kereteiről, a közös programalkotásról, a személyi kérdések eldöntésének mechanizmusáról – és csak ezt követően a személyi kérdésekről.

  Amit ez a “nagy vezető” most tett, az óhatatlanul felidézi a 2014. évi “összefogás” törvényszerű bukásának fő okát. Vagyis azt, hogy a bizonytalanokat is megszólítani tudó demokratikus minimum célok megfogalmazása, a közös jelöltállítás mechanizmusának gondos kialakítása HELYETT azon ment hónapokon át a gittrágás, hogy Mesterházy vagy Bajnai legyen-e a miniszterelnök-jelölt.

  Nagyjából előre tudni lehetett, hogy az erősebb háttérrel csakis előbbi lehet a befutó, mégis, mindent háttérbe szorítva folytatódott a sz@rpasszírozás, aminek az eredménye nem is lehetett más, mint újabb kétharmad Orbánnak.

  Ami pedig Botkát és az ő vezetői kvalitásait illeti: a demokratikus pártok a jelek szerint tanultak a 2014-ben történtekből és az ésszerű, logikus sorrend mentén egyeztetnek. Erre Botka felrúgná a helyes menetrendet, ahogyan azt Mesterházy és Bajnai tette három évvel ezelőtt. Tessék mondani: hová is lettek ők ketten mára?!

 11. József Pryma
  január 23, 2017
  Válasz

  Miközben szemétségnek vélem a cikket, kérdezném, hol olvasható Botka programja, vagy az MSZP azon programja, melyet Botka felvállalt? Mert jó, ha van karmester. De jó lenne tudni, hol van és milyen az együttes? Vonósnégyes? Kórus? Szimfonikus zenekar? És a mű, melyet elhúznak nekünk? Esetleg a mű még komponálásra vár?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.