Botka ezekben a napokban rajzolja át a teljes ellenzéki oldalt


Botka László Szeged polgármestere sohasem az a megfontolatlan, hebrencs típus volt, most azonban olyan tempót diktál az ellenzék pártjainak, hogy még Orbán Viktor is beleszédül.

Egy nagyon határozott forgatókönyvet és programot tettem le az asztalra. Az elmúlt hónapokban találkoztam a demokratikus pártok vezetőivel, tehát senkit sem ért meglepetésként, hogy mit gondolok – nyilatkozta Botka László, Szeged polgármestere az atv.hu-nak.

 

Kifejtette: a legnagyobb probléma az, hogy ha most összeadjuk valamennyi demokratikus, kormányváltást akaró párt támogatóinak a számát, akkor is kiderül, hogy egymillió választó hiányzik a győzelemhez.

 

Beszélt arról is, hogy szerinte teljesen világos, hogy ha tovább folytatódik az a politika, hogy hónapokon keresztül megy a vita, hogy ki, kivel, hogyan akar összefogni, és ki kivel nem, akkor egészen biztosan nem lehet a választói közösséget bővíteni, és ez egészen biztos, hogy nem a győzelem forgatókönyve.

 

Botka László kifejtette, hogy kijelentéseit azért tette, hogy minden párt gondolja át, valóban a győzelemben hisz-e. Azt javasolta, hogy próbáljanak olyan döntést hozni, ami arról szól, hogy mind országosan, mind pedig a 106 választókörzetben győzelemre esélyes egy demokratikus jelöltet tudjunk állítani 2018-ban.

Previous Kemény mondatok: Tavasszal berobban az MSZP?
Next Botka 400 milliója - ebből stadion is lehetett volna de....

6 hozzászólás

 1. Somogyi Katalin
  január 6, 2017
  Válasz

  Nem ismerem Botka Lászlót, de lenne hozzá egy kérdésem:
  Hogyan gondolja annak megvalósítását, amit én nagyon támogatni tudok, hogy „mind országosan, mind pedig a 106 választókörzetben győzelemre esélyes egy demokratikus jelöltet tudjunk állítani 2018-ban”?
  A bejelentéséből az kiderült, hogy nem előválasztással? Ez mondta a 168 órának: „… egy percig sem hiszem, hogy egy valódi amerikai előválasztást meg lehet csinálni Magyarországon”.http://168ora.hu/vallalja-botka-laszlo-kellemetlen-figura-vagyok/”
  Lehetséges megoldások:
  1.). Botka László jelöli ki,
  2.) Az MSZP jelöli ki,
  3.) Egyéb, mégpedig ….
  a.) Javaslatom:
  – Civil és pártszakemberek bevonásával készítsen el egy konzisztens (tömör, állandó; belső ellentmondásoktól mentes, egységes, következetes) rövid-, és hosszú távú társadalmi-, gazdasági tervet, amihez a pártok csatlakozni tudnak. (Jó lenne, ha ez a terv számításokat is tartalmazna!) Ők az elfogadó pártok.
  – Az elfogadó pártok keressék meg azt a saját jelöltet, aki elfogadja ezt a tervet és ennek megfelelően fognak cselekedni.
  – Az elfogadó pártok vezetői, tagjai és meghívott civil szakértők együttesen vizsgálják meg a jelölt támogatottságát és döntsenek körzetenként egy jelölt mellett.
  b.) …

  • borzix1
   január 6, 2017
   Válasz

   A nagymáli pék haragját! Kak brigagyír, tak brigada! Csak az 1. lehetőség játszik. A csapatkapitány választja maga mellé a csapata tagjait, és nem másképp! Minden demokráciában így van. A civil ingyombingyomok meg döntsék el, hogy vagy párttá alakulnak és akkor megmérettetik magukat a választáson, névvel arccal, teljes mellszélességgel kiállva a küzdelemre, vagy pedig maradnak civilek, de akkor táguljanak a politikából, és ne próbálják a továbbiakban a háttérből manipulálni a politikai pártokat. Ma Magyarországon egyetlen civil szervezet sincsen, aki akár csak tízezer biztos szavazatot hozni tudna egy pártnak a konyhára. Ha lenne ilyen civil szervezet akár csak egy is, akkor már több tízezres tüntetések fűződnének a nevéhez. De mivel ilyen civil szervezet nincsen, nagy tüntetések sincsenek. Civilkék fogják már fel, hol a helyük!

   • Sarolta Csóka
    január 6, 2017
    Válasz

    Na ne! Ez még rosszabb, mintha a pártok nem csinálnának semmit. Tessék összefogni a civilekkel, évek óta csak az ő hangjuk hallatszik.

    • borzix1
     január 6, 2017
     Válasz

     Arra az egércincogásra gondolsz? Hát az egy választáson nem sok…

 2. borzix1
  január 6, 2017
  Válasz

  Gyerünk, már az istenit! Botka úr, csördítsen a nyakuk közé ezeknek a tesze-tosza, balban is inkább csak balfékeknek, mert különben a Fidesz 80%-kal viszi 2018-at!

 3. Velezné Klára
  január 11, 2017
  Válasz

  nagyon sajnálnám, ha nem lenne a polgármesterünk…………de fontosabb az ORSZÁG……..de kétlem, hogy megérett az összefogás

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.