Már a Google kocsi sem forgathat mindenütt Felcsúton- cenzúrázták a térképet


 

Felcsút mára nem egy békés kis fejér megyei  falu, hanem sokkal inkább kezd egy furcsa elvarázsolt világgá változni. Egy olyan helyé, amit a mesékből úgy ismerünk, vigyázz vándor, itt bármi megtörténhet!

A Googlenek van egy remek szolgáltatása, a Map és azon belül a Google Street View nézett. Ezt úgy készítik, hogy a Google kamerás kocsija járja a világot és felveszi az utcaképet.

Amikor a Fénysebesség a felcsúti kisvasút leállásáról szóló anyagán dolgozott, akkor szúrtuk ki, hogy a Google Street View-on Orbán Viktor háza helyén egy hatalmas kiblörözött paca éktelenkedik.

orban_haza_googel_map

Totális homály Felcsúton Orbán háza körül

Viszonylag kis esélyét látjuk, hogy az amerikai óriás székhelyén bármelyik alkalmazott is felismerte volna Orbán felcsúti házát, még ha magáról Orbán Viktorról is van szó, és szólt volna, hogy hé Tomas ezt cenzúrázzuk ki  gyorsan a térképen, mert nagy baj lesz. Sokkal valószínűbbnek látjuk, hogy érkezett feléjük Magyarországról egy ilyen „kérés”.

Korábban már a Vs.hu is kiszúrta ezt és ők megkeresték Havasi Bertalan kormányszóvivőt, aki tagadta, hogy nekik bármi közük is lenne a homályhoz. Azonban a VS a Google-t is megkérdezte akik a következő választ adták: “semelyik különleges elhomályosítási esetet sem kommentálják.”

Azt, hogy mennyire értelmetlen dolog az internetet cenzúrázni, jól mutatja, hogy ha valaki átkattint a három füllel odébb lévő másik Google szolgáltatásra a Google Képkeresőre és beírja „Orbán felcsúti háza” máris tucatjával talál képeket.

Persze az is lehet a cenzúra oka, hogy a Google kocsinak sikerült valami roppant kompromittálót éppen felvennie, ki tudja?

Egy biztos, Felcsúton Észak-Koreához hasonlóan nem mindig szeretik a kamerás hókuszpókoskodást. Emlékezetes volt, hogy a 444 csapata szeretet volna forgatni drónnal, majd rendőrök jelentek meg és lefoglalták a veszélyes ördög masinájukat. Ez az eset a Slejm stábjával is megtörtént, de volt már példa arra is, hogy külföldi forgatócsoportot igazoltattak Felcsúton.

Previous Eldördült a startpisztoly: Botka szövetségbe hív minden demokratát!
Next Uniós csúcsot döntött a magyar lakásdrágulás

7 hozzászólás

 1. január 20, 2017
  Válasz

  Tudtommal bárki kérheti azt, hogy a háza le látszódjon a streetview-en, ez nem varázslat vagy összeesküvés..

  • Tóth Tibor
   január 20, 2017
   Válasz

   De azért ez a sok véletlen, talán már nem is véletlen ! Észak-Korea Közép-európában juhhéé !

  • kajla
   január 21, 2017
   Válasz

   ha így van akkor rendben van, na de egy ilyen közszereplő mit akar titkolni egy ilyen házon? Áááá megvan, szégyenli…..

 2. Berkes Laca
  január 21, 2017
  Válasz

  Büdös paraszt , azt hiszi, https://uploads.disquscdn.com/images/48116efc5d1c574fab5caabec1a20e39ceb28b89089c81c9682afea25ba782fe.jpg ő szopta csúcsosra a piramist !
  Csak egy kicsit úszik a mámorban !

 3. Tamás Péter Farkas
  január 21, 2017
  Válasz

  Biztos azok is terroristák Felcsúton.. ahogy az újságírók vagy a német RTL egyik stábját kísérő Hadházy Ákos is, ők is a terror miatt lettek megmotozva és elküldve a háztól … ezért kellett törvény módosítás, hogy bármikor lehessen rá hivatkozni.

 4. vigh lajos
  január 21, 2017
  Válasz

  Ha csak ez az egy lenne neki.

 5. Molnár Ferenc
  január 21, 2017
  Válasz

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.