Farkasházy Tivadar megdöbbentő mondatokat mondott a Momentum Mozgalomról


Farkasházy Tivadar sohasem a kemény mondatairól  volt híres, azért kapták fel sokan a fejüket, mert a Momentum Mozgalomról igen kemény véleményt fogalmazott meg az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az ország Teddy-e pedig pont az ellenkezőjéről híres, minden új és fiatalokból álló kezdeményezést előszeretettel felkarol. Nagy támogatója a politikai generációváltásnak. Nyilván látott már egyet s mást. Komolya okai lehetnek, hogy a Momentum  Mozgalomról kemény szavakat mondott: nemes egyszerűséggel ”lefideszesezte” Őket. Sőt tovább ment és hasonlatából arra lehet következtetni nem túl fényes jövőt lát bennük, és nem feltétlenül gondol rájuk pozitívan.

Az ATV Egyenes Beszéd vendége volt a népszerű ellenzéki humorista, a beszélgetés témája az Olimpia volt. Teddy az alábbi karakteres véleményét a beszélgetés végén mondta el:

„Hát nincs itt közös többszörös, mert ez a Momentum már rögtön kijelentette, hogy ezek  szétlopták az országot(a jelenlegi ellenzék-szerk.). Alig vártam, hogy valami kedves tehetséges fiatalok följöjjenek, rögtön közölték, hogy az ellenzék itt már leszerepelt, itten egyedül ők fognak mindent megoldani. Így kezdte a Fidesz is, ők is azt mondták, ugyan úgy mondták, hogy ők politikai árvák és nem akarják ezt az urbánus- népies ellentétet. És mi lett? A világ legkorruptabb rendszerét megcsinálták itt Közép- Európa kellős közepén „

De nem csak Farkasházynál verték ki a biztosítékot ezek „a semmiből előkerült csoda gyerekek”. A Facebook kommentezők között is többen furcsállják, hogy a Momentum miért rugdossa többet a jelenlegi ellenzéket, mint a kormányt. Azt is érdekesnek találták, hogy az ellenzék egyik pártja már kezdeményezett az Olimpiáról népszavazást, azt a választási bizottságok megsemmisítették, vajon a Momentumét miért nem?

Minden esetre most sokan szurkolnak annak, hogy összejöjjön a Népszavazáshoz szükséges aláírás mennyiség

Previous Ilyen nincs! Nem fogod elhinni, hogy mire szórja el az egészségügyben a pénzt a Fidesz!
Next Kasza Tibor kitáltalt: Érdekből és pénzért népszerűsítik a sztárok a Habony-médiát

19 hozzászólás

 1. Majoros Géza
  január 27, 2017
  Válasz

  Tudom, hogy nem ez a lényeg, de mikor kezdenek már a magukat újságírónak tartó publicisták a helyesírásra is odafigyelni? A fenti írásból csak a legbántóbb hibát hadd emeljem ki: Azt írja az elején, hogy “Az ország Teddy-e…”, ami ebben a formában egy kérdést jelent, miszerint az ország Teddy? Nyilván nem erre gondolt a cikkíró, hanem azt akarta mondani, hogy “Az ország Teddy-je”, azaz Teddy az országé. 🙂 Kazinczy intelme: “Jót s jól!” Azaz nem elég jót írni, de azt jól is kell tenni: egy cikknek nyelvhelyességi, helyesírási szempontból is hibátlannak kell lennie. 🙂

  • Sandor Luby
   január 27, 2017
   Válasz

   A konzekvenciája se bakfitty: “…. ezt ha nem érted szánts és vess, hagyjad másra az áldozatot.” Ezért kevés nálunk a földművelő. Mind a redakciókban nyüzsiznek.

   • Laszlo Halassy
    január 27, 2017
    Válasz

    Ezek a hozzászólások inkább a MTA nyelvészeti tagozatába valók.

    • edit jedythke
     január 27, 2017
     Válasz

     Nem hiszem! Ha valaki írásra adja a fejét, akkor ügyeljen a helyesírásra!

  • edit jedythke
   január 27, 2017
   Válasz

   De, lényeg! 🙂

 2. Miklós Kálosi
  január 27, 2017
  Válasz

  Ebben a legfájóbb az, hogy eljött az a rendszer ,ahol mindenki mindenkinek az ellensége. Vagy , ha nem az , akkor megindul az ellenség keresése. Nincs feltételek nélküli bizalom. Megfordult már valakinek az a fejében, hogy esetleg ezeket is úgy hozták létre? Hogy agy nélküliség, és a gerinctelenség odáig süllyedhet, hogy , ha nincs majd mi csinálunk ellenségképet. addig is csöndben ül a hallgatag többség? Szóval Göring a Birodalmi reklámokért felelős Hitler bérenc , mégiscsak nagy fej volt ezen a területen, mert olyanokat alkotott, amit ezek másolnak, és felhasználnak? Nincs új a nap alatt, csak még nem ismerünk mindent, és csak a XIX. sz. fizikusai jelenthettek ki olyat, hogy már mindent felfedeztünk, és nincs mire gyúrni.

  • Objekt
   január 27, 2017
   Válasz

   Engedtessék meg nekem, h én meg úgy gondoljam, h itt a kis gömböc – matyi – stílusa folytatódik, mint eddig is, csak más, ill., néha keményebb, néha puhább eszközökkel, h akkor is az lesz amit, a változó “magasságú” – elvtiurak – akarnak. Ma nincs fekete autó, viszont van médiasulykolás, bankcsődös kilakoltatás, kisember kussoltatás, félrevezetés,..és, és, és !

 3. Molnar Peter
  január 27, 2017
  Válasz

  loszart. ki kell oket hasznalni, most az olimpia ellen, aztan meg leszarni az uj fityeSSt

 4. Ágnes Benkő
  január 27, 2017
  Válasz

  Most az olimpiáról van szó. Össze kell gyűjteni a szükséges számú aláírást, hogy esélyünk legyen a megúszásra. Hogy utána mi lesz a MOMENTUM sorsa? Majd meglátjuk, hogyan viselkednek a következő 1 évben. A szög ki szokott bújni a zsákból. Tisztelem a Farkasházyt, de jó lett volna, ha nem vetné vissza ezzel az idő előtt nyilvánított véleményével a az aláírásgyűjtő mozgalmat. Ráért volna utána… 🙁

  • PAPI
   január 27, 2017
   Válasz

   Kaptak már mindenhonnan rosszat jobb és baloldalról is hagyni kell őket békén majd kiderül mi lesz belőlük !!!!!

 5. Laszlo Halassy
  január 27, 2017
  Válasz

  És mi van akkor, ha a Fidesz rájött az olimpia megrendezésének az értelmetlenségére és ezt a kis pártocskát használja fel a hátra arc politika eszközének? A választáskor pedig jók lesznek a szavazat megosztás miatt a Fidesz szekér vonszolására.

  • Zsigmond Kis
   január 28, 2017
   Válasz

   Sajnos, van benne ráció. Igazi habonyos megoldás lenne. Rá lehet kenni a Momentumra, meg persze az akció mögé alló ellenzéki pártokra.

  • Cherry
   január 29, 2017
   Válasz

   Fura lenne, hogy nyilvánosan pofoztatják magukat egy kis mozgalom által.

 6. babilinko
  január 27, 2017
  Válasz

  Nem sok logika van abban, amit Farkasházy mond. Ellenzék. Alig vannak ellenzékiek a fővárosi közgyűlésben, és azok is össze vissza szavaztak, amikor a “visszavonják, vagy sem az olimpiai nevezést” szavaztak. Az MSZP -s Hajdú azt találta mondani, hogy tévedésből nyomta meg a “nem” gombot. Az meg milyen amikor a képviselő két gomba bele tud gabalyodni? De most komolyan.

 7. Károly Daroczy
  január 27, 2017
  Válasz

  Igen Teddy… csak hogy mögöttük nem Soros Gyuri bácsi áll… Teddy viszont rávilágított egy jelentős dologra.
  Magyarországon a fajtája akarja “csak” az olimpiát!!! Na jó. A zsidók, és a velük kollaborálók. !!! (Pártállás nélkül)
  A cél is világos!
  Véglegesen eladósítani az országot, hogy aztán jöhessenek Izraelből a hős
  (a magukat kazárnak valló) zsidók, megmenteni az országot.
  A kérdés.: Hányszor szopja be még ezt a MAGYAR???

 8. azember
  január 27, 2017
  Válasz

  Az a baj, hogy hazánkban, történelme során, már szinte minden – hosszabb időre hatalomra került – politikai szervezet gyalázatosan leszerepelt. Ki(k)ben lehet még megbízni, tehető fel a kérdés?

 9. Yoss
  január 28, 2017
  Válasz

  Az, hogy a jelenlegi kormány ilyen leválthatatlanul stabilan van a helyén, azt nagyon nagy részben az ellenzék töketlenségének köszönhető. És igenis igaza van a Momentumnak. Az összecsengés a korai fidesszel talán nem véletlen, de ettől még nem gondolnám hogy ugyanoda törekednének mint a mai haramia kormány. Véleményem szerint minden politikust akinek a rendszerváltás óta bármi köze volt a hatalomhoz, el kellene távolítani a közéletből. Örökre. Pártállástól függetlenül.

  • Cherry
   január 29, 2017
   Válasz

   Ha a nép most elzavarja a Fideszt oda, ahova való, akkor azt is mondhatjuk, hogy végre öntudatára ébredt, és ez egyben azt is jelenti, hogy nem engedi egykönnyen, hogy egy másik párt ekkora hatalmat kapjon a közeljövőben. Már csak azért sem, mert a Momentum, és a hasonló fiatal mozgalmak pont a tudatos állampolgárra helyezik a hangsúlyt: Arra, hogy a közpénz a mi pénzünk, és vegyük észre, ha ellopják.

 10. Herczeg Ferenc
  január 28, 2017
  Válasz

  Ez csupán annyit jelent, hogy nem biztos, hogy Farkasházyt szeretnék megszólítani…
  Egyébként azt is mondhatnánk, hogy az mszp szinte lecopyrightolta azt a szót hogy baloldali ès igyekszik mindenkit jobbra taszajtani.

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.