Újabb koncepciós per dőlt meg a bíróságon! Jogerősen felmentették Hiszékeny Dezsőt


Ez már nem az olyan első vád MSZP-s politikus ellen, ami a bíróságon kártyavárként dől össze. Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő felmentő ítéletét. A XIII. kerület korábbi alpolgármesterét vesztegetéssel vádolta az ügyészség, mely szerint ötmillió forintot kért egy üzlethelyiség bérbeadásának „elintézéséért” egy vállalkozótól – aki valójában fedett nyomozó volt. A bíróságon Hiszékeny ártatlanak bizonyult, hiszen az ítélőtábla nem látta bizonyítottnak a cselekmény elkövetését.- írja a Népszava

Hiszékeny az eljárás során kijelentette: a vád hamis, koholt, és közönséges provokáción alapszik. A bíróság ítélete alapján elmondható igaza lett.

A Hiszékeny ügy érdekes momentuma volt, hogy a két különböző becsatolt bizonyíték hangfelvételén eltértek egymástól a szövegek. Ez egyikből egyszerűen “kimarad” az a mondat, mely tisztázza egyértelműen az ügyet és megdönti a vádat.

Hiszékeny több hónapon át tartó totális megfigyelése, lehallgatása során csupán pár mondatnyit találtak a vád megalapozásához, a több tízezer oldalnyi összes többi anyagot 2033-ig titkosították a nyomozó szervek. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért?

Az ítélőtábla hétfőn jogerősen is elutasította az ügyészi fellebbezést és hatályban tartotta a felmentő ítéletet.

Az megnyugtató, hogy a bíróság függetlenül teszi a dolgát, de nagyon nem helyes, hogy az igazságszolgáltatást használják a Fideszben a politikai csatározások színterepének.- mondja a Fénysebesség által megkérdezett politikai szakértő, majd hozzá teszi itt tisztességes a kerületüket szerető MSZP-s városvezetőket hurcolnak meg. Közben az  érezhető, hogy Fideszes politikusok ellen mintha nehezebben indulna eljárás, olyan ügyekben amelyek már egyértelműen BTK-ért kiáltanak.

 

Previous Botka bedörrentette a hangulatot – Tüntetők várták Orbánt Szegeden
Next Durván nekimentek a kommentelők a Momentumnak

1 Comment

  1. Szászy Anita
    január 30, 2017
    Válasz

    Azt a FIDESZ természetesnek veszi,hogy ellene nehezebben vagy egyáltalán ne is indítsanak eljárásokat,/lenne mit /,mert hogy ők a hatalom .Persze hogy lázadozik a normális,demokratikusan élő,vagy gondolkodó állampolgár ezek ellen az egyoldalú bírói,ügyészi stb..döntések ellen .Durvának találom,és találja a többi ellenzéki párt ,azok közönsége,hogy a FIDESZ-embereinek mindent szabad.Ők kivételek,nem csak mert a hatalom,hanem mert hátrányos helyzetűek.Nem tudom ,mert nem olvasok amerikai újságot,hogy a most leköszönt Obama elnök ,aki szintén a kisebbségeket támogatta politikájával,ugyan hogyan javított azok társadalmi megítélésén,vagy jobbá tudta-e tétetni velük az amerikai társadalmat .Szint úgy a most hatalomra lépett D.Trump .Aki nagy valószínűséggel a gazdagokat képviseli majd politikájával

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.