Ismét hatalmas tömeg tüntet Romániában – Itt nézheti élőben a tüntetés eseményeit


Mint ahogy beszámoltunk ebben az írásunkban, a román kormány keddi bejelentése után Románia szerte tüntetések törtek ki.

A tüntetések oka az, hogy a meghirdetett  parlamenti napirendtől eltérve a Sorin Grindeanu vezette kabinet kedd este egy sürgősségi rendelettel módosította a román  büntető törvénykönyvet  illetve törvényjavaslatot fogadott el közkegyelemről és az ítéltek végrehajtásáról, ezzel gyakorlatilag lehetővé tették a korrupt politikusok törvény alóli mentességét.

 

 

Egy másik írásunkban pedig arról számoltunk be, hogy a tüntetések délután is folytatódtak. Közben az EU is megszólalt “Romániának előre kell haladnia a korrupció elleni harcban, nem szabad visszalépnie” – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában, majd leszögezte, hogy az Európai Bizottság komoly aggodalommal figyeli a korrupció helyzetének romániai alakulását.

Egy másik élő közvetítés Bukarestből

Ma este is folytatódnak a tiltakozások, Bukarestben ismét tízezres tömeg vonult az utcára. Szerda estére hatalmas tömeg gyűlt össze a bukaresti Győzelem téren, hogy a büntetőjog módosítása ellen tiltakozzon. Rendőrségi adatok szerint több mint 40 ezerre tehető a fővárosi tüntetők száma, a sajtósok viszont ennek legalább a duplájára tippelnek.

Érkeznek az emberek a tüntetésre- Bukarest

Sepsiszentgyörgyre 8 órára hirdettek meg tüntetést, a 300-500 tiltakozó nagyjából másfél órán keresztül tüntetett az új főtéren. Csütörtök kora délutánra újabb megmozdulást terveztek. Csíkszereda főterére is kimentek tüntetni a btk-módosítás ellen, s Kolozsváron is folytatódik a tüntetés. – a Transindex.ro hírportál szerint. Az erdely.ma “Kolozsváron 30 ezerre becsülik a tüntetők számát. A hangulat forradalmi”

 

Kolozsvári tüntetés-erdely.ma

Nagyszebenben, Jászvásáron és Temesváron több ezren tiltakoznak, Marosvásárhelyen és Galacon ezerre teszik a tüntetők számát, és tiltakozók gyűltek össze Besztercén, Brassóban, Ploieşti-en, Craiován, Suceaván, Brăilán, Csíkszeredában, Târgu-Jiuban, Zilahon, Nagyváradon, Szatmárnémetiben, Piteşti-en és Botoşani-ban is.

Previous Daloló Putyin-videóval várja az MSZP a holnapi Orábán-Putyin találkozót
Next Kispest MSZP-s polgármestere földbedöngölte a hazudozó Fideszes politikust

1 Comment

  1. János Szegedi
    február 1, 2017
    Válasz

    all honour to Romanian people! They are defending their rights! toată onoarea poporului roman! Ele apără drepturile lor!

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.