Olvasta már mit írt Bayer Zsolt Sándor Máriáról? – Nem hazudtolta meg magát


Nem szeretnénk semmit hozzáfűzni az 5-ös számú tagkönyv tulajdonosának szavaihoz, mert nem akarunk összebayereződni. Módosítás nélkül a szöveg:


Előbb a negatív szenzáció:

„Egy salgótarjáni fideszes sajnálja, hogy nem sikerült Sándor Mária öngyilkossága

Ahogy arról a 168Óra alapján február elején mi is beszámoltunk, Sándor Mária, a kormányzati egészségügyi intézkedések ellen harcosan kiálló fekete ruhás ápolónő öngyilkosságot kísérelt meg. Nem bírta az állandósuló konfliktusait, felvágta az ereit, de megmentették.

Olvasónk jelezte, hogy egy salgótarjáni fideszes bizottsági tag (és exképviselő) elég meredeken reagált a hírre: a Tarjáni Fészek nevű Facebook-csoport megosztotta a Sándor Máriás hírt, ami alá a fideszes Kakuk Zoltán, a népjóléti bizottság tagja azt kommentelte:

Kár, hogy túlélte.

A komment persze kiváltotta az olvasók dühét, és jelezték neki, hogy ezt talán mégsem kellene, de Kakuk nem állt le, tovább folytatta. Úgy idézzük, ahogy írta:

KI ÖNGYILKOS LESZ AZT NEM SZABAD SAJNÁLNI!!! EZ VOLT AZ ÉLETE CÉLJA, HOGY ELMENJEN ERRŐL A VILÁGRÓL!! AKI ELÉRTE ÉLETE CÉLJÁT ANNAK ÖRÜLNEK!! ÉN SAJNÁLOM, HOGY NEM ÉRTE EL!!!

A volt képviselő szerint tehát aki öngyilkos akar lenni, azt akkor kell sajnálni, ha nem sikerül neki. A következő kommentjében azt állítja, hogy az MSZP hajszolta öngyilkossági kísérletbe Sándort, sőt kijelenti (szintén szó szerinti idézet):

Aki öngyilkosságot követel az én szemembe nem ember!!

Kakuk pénteken egy Facebook-kommentben újra nekiment, hogy elmagyarázza az elméletét. Továbbra is úgy gondolja, hogy nem kívánja senki halálát, de azt sajnálja, ha valakinek nem sikerül az öngyilkosság. Hozzáteszi, büszke Fidesz-tagságára. Kakuk egyébként 2014-ig fideszes önkormányzati képviselő volt, majd a `14-es választáson alulmaradt a baloldali jelölttel szemben, így helyette a Fidesz a város Népjóléti Bizottságába delegálta, ahová meg is választották.

Természetesen hívtuk Kakuk Zoltánt telefonon, de csak az üzenetrögzítője válaszolt.” (index)

És most a megjegyzés:

Kakuk Zoltánnak így, ebben a formában nincs igaza. Különösen arra a kitételre gondolok, miszerint aki öngyilkosságot követ el, az nem ember. Hiszen dehogynem, ember bizony, más élőlény nem is képes szándékosan elpusztítani önmagát, csak a homo sapiens. Meg aztán, kicsit több érzékenység, empátia, miegymás elférhetne arrafelé.

De egy kérdés akkor is itt marad velünk, legfeljebb nem illik feltenni. De én felteszem:

Abból az ominózus, némiképp szenzációhajhász és nyáladzó függő beszédes anyagból kiderül, hogy Sándor Máriának van egy kislánya. Ha jól emlékszem. És ebből következik a kérdés: milyen anya az, aki képes kitenni a saját gyerekét annak a feldolgozhatatlan traumának, hogy megöli magát? Mert ugye, tudjuk, az öngyilkosság nem más, mint segélykiáltás, figyelemfelkeltési szándék. S mint ilyen, végső soron mélységesen mély önzés.

Rendben van: bárki lehet annyira önző és elkeseredett, hogy megöli magát. Kivéve az, akinek gyereke, ráadásul kisgyereke van. Mert az nem csak magát öli meg, hanem egy gyerek lelkét is. Ahhoz pedig nincsen joga. Innen lehet folytatni a szörnyűlködést és a farizeus nyavajgást.

Bayer Zsolt

Previous Alázta Orbánt Ujhelyi: ’ki vagy fizetve’, ennyi év lopás és rablás után több mint igaz
Next Eltűnt a diákjával viszonyt folytatott volt KDNP-s politikus

8 hozzászólás

 1. Károly Daroczy
  február 20, 2017
  Válasz

  Igen, lehet úgy is értelmezni hogy az öngyilkosság “segélykiáltás”
  De bazzmeg Zsóti!!! Mi a helyzet azzal a több mint 5000 öngyilkossal, akiktől a bankok elszedték a lakásaikat???
  A tetves gazdád (ha ennyire óbégatnak a kilakoltatottak a segítségért …!!!) miért nem hallja meg? Már nem csak skizofrén, hanem süket is???

 2. Stáry Lóránt
  február 20, 2017
  Válasz

  Zsótikám náladnál önzőbb, tetű embert még nem hordott a föld a hátán. Ha holnap beköszöntene a kommunizmus egészen biztos, hogy te pályáznál -érdemeid
  elismeréseképpen- az első titkári pozícióra!

 3. február 20, 2017
  Válasz

  Bayer Zsolt(ika)!
  Komolyan azt hittem, hogy veled kapcsolatban én már soha nem lepődöm meg semmin, hogy te már nem tudsz olyasmit mondani, tenni, írni, amivel mélyebbre süllyedsz annál, mint ahol az én szememben erkölcsileg, emberileg amúgy tartasz (egy széttaposott, hatnapos, száradt kutyaszarfolt egy lehányt járdán)
  Tévedtem!
  Még meg tudsz lepni!
  Nálad gusztustalanabb, gerinctelenebb, xar emberformájú véglényt keveset ismerek!

 4. február 20, 2017
  Válasz

  És megint igaza van Bayernek, mint szinte mindig – kivéve Kis László védelmezésekor. Az önygolkosság önzés, főleg akkor, ha valakinek kisgyereke van.

  • Károly Daroczy
   február 20, 2017
   Válasz

   Igen.

   Önzés!!!

   Önző módon, elhagyták a lakásaikat, nem fizették a zsidó uzsorát, -akikkel a tetves cigány kormányod kiegyezett… és inkább felakasztották magukat…(több mint 5000 Magyar ember!!!) Nahát. Szörnyedelem !!!

   Kifosztották, meggyalázták, leköpték, földönfutóvá tették őket, (nehogy véletlenül élni tudjanak…és gyereket nevelni. !!! )

   Te is és a lovagkeresztes kretén Zsóóótid, bassza szájba a jó édesanyját… -Csak így Zsóóótisan, hogy értsed.-

 5. Erzsébet Veszpréminé Domokos
  február 20, 2017
  Válasz

  Igazán szép dolog Mária gyermekéért aggódni…. de azért az még szebb volna, ha ez aggódás először az anya kilátástalan helyzetére irányulna, hogy ne lehetetlenítsék el teljesen azáltal, hogy képzett ápolónőként már munkát sem kaphat. Így elég nehéz egyedülállóként gyereket nevelni… 😕

 6. Szabó Erzsébet
  február 20, 2017
  Válasz

  óbaszdmeg…

 7. Botka Lajos
  február 21, 2017
  Válasz

  Az öngyilkosság? Sajnos volt részem helyszínt rögzíteni és az indítékkal kapcsolatban adatot gyűjteni!Nem kevés alkalommal.Én a személy kilátástalanságának tudatosulása utáni reflexre,válaszra gondolok.A segély kiáltások? Ha voltak is ki hallotta meg azt?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.