Gyurcsány: „Amit én képviselek, annak az országban nincs többsége”


Hardi-Tót András ezzel a 2013-as idézettel indította jegyzetét.

„Kíváncsian vártam Botka László szombati beszédjét. Nem tagadom, sokat vártam tőle. És nem is csalódtam.

Egy tartalmilag jól összerakott, a lényeget tartalmazó beszédet hallottam. Különösen annak örültem, hogy rendkívül pozitív visszajelzése volt az interneten – olyanoktól is, akik eddig fanyalogtak, lekezelték a szocikat. Általános a vélemény, hogy Botkával lehet nyerni. Mondom…, általános.

Kivéve a gyevi bírót.

A DK beindult. Nem idézem a mocskolódásaikat, az átkozódásaikat, hisz bárki olvashatja, aki akarja. Én már nem olvasom. Részeg emberek a sarki kocsmákban kulturáltabban tudnak társalogni, mint ahogy ők teszik. De még a kocsisok is. Mindez azért a két mondatért, aminek egyike, hogy nem kellenek a baloldalon sem az olyan emberek, akik becsapták már a népet. Így, név nélkül. Hogy miért gondolják azonnal úgy a DK-sok, hogy Gyurcsányról van szó? Ki tudja.

Az egyik csoportban azt olvasom, hogy mi, szocik nem vagyunk igazán jelen a Facebookon, hagyjuk, hogy bántsanak, mocskoljanak minket.

Nos, akkor most még egyszer Gyurcsányról!

Nem akarok most pontos dátumokat felhozni, talán még az időrendi sorrendet sem tartom be, csak pár dolgot megemlítenék, hogy miért is tartom őt nem csak az MSZP, hanem az egész baloldal szétverőjének.

Gyurcsány soha a büdös életben nem volt szocialista. Akkor miért is kellett neki a szocialista pártba belépni? Mert az akkori politikai palettán ez volt az egyetlen párt, amit sikeresen tudott ugródeszkának használni, hogy elérje politikai céljait. Nem fogom részletezni, hogy fúrta meg saját mentorát, Medgyessyt, aki belőle országos politikust, minisztert csinált, hogy a hátán fölkapaszkodhasson. Arról sem nagyon akarok szólni, hogy igaz ugyan, hogy a 2006-os kampány sikerét az ő személyének tartják – amit soha, egyetlen szoci sem kérdőjelezett meg -, ám a kampányok általában nem egy emberen múlnak, nem egy ember végzi. Sokan, rengeteget segítettünk neki. Hálából ő szúrt hátba minket, amikor elkezdett szervezkedni – alattomos módon – azt mondva, hogy a párton belül akarja a változásokat. Hallani lehetett akkoriban, hogy a platformjával az MSZP vezetését akarja elsorvasztani, majd átvenni a párt vezetését. Nem akartam elhinni. Aztán mindjobban kirajzolódott, hogy szinte SZDSZ-t akar a szocialista pártból csinálni. Ment a harakiri párton belül, a vezetés és a tagság körében is. Ez már eleve kárt okozott a pártnak. Aztán, hogy látta, eltaktikázta magát, az MSZP soraiban nem minden tag tekinti ledönthetetlen bálványnak – a szektatagoknak is beillő rajongóival alapítottak egy új pártot. Ezt is az MSZP kárára, mert vitték magukkal a 10 parlamenti és a több tucat önkormányzati mandátumot, ami nem a DK-é, hanem az MSZP-é volt.

Az ígéreteit is hagyjuk: „nem fogom most már a volt pártomat bántani…, majd beledöglöttem, hogy úgy tegyek, mintha kormányoznék stb.” Hazudott. Azt nem tudom, hogy reggel, vagy délben (szerintem ő sem tudja, ezt a szlogent különben is egy ’56-os beszédből lopta), de hazudott, hisz agyagba akarta, akarja a mai napig döngölni a szocikat.

A 2006. év mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Igen. Megválasztották. Nyáron már jöttek a hangok: „a király meztelen”, Gyurcsánynak nincs programja. Jött az őszödi beszéd körüli őszi botrány. A mai napig büszke rá – igaz az ódiumát nem ő, hanem a szocik viselik, mert ugyanúgy ránk égett, mint a „hazudtunk…”, az „el lehet menni…”, a „kurv@ ország”…stb. Korábban, a 2004-es népszavazásnak, és később, vizitdíjasnak is ő volt a főszereplője – de a szocikon maradt a sara. A Köztársaság téri székházat nem vette be a gyomra (vajon miért is?) – neki a Jókai utcai kellett, méregdrága irodabérlésekkel a Vérmezőn, terembérlésekkel a Dürer Rendezvényház báltermében, többszázmilliós hitelbe verve a szocikat. Az alapítványi elnöksége alatt nagy tisztességében Gréczyt tette meg a Táncsics által fenntartott web-lap olvasószerkesztőjének. Aki a semmi munkáért kapta a fizetést. Az a Gréczy, aki most mocskolja a szocikat reggel, délben, este… És, bizony, az elnöksége alatt szerveződött meg, valahogy az az új, alternatív párt, ahová a későbbi híveivel átlépett…

Ez mind-mind elég lenne ahhoz, hogy a szocialisták Gyurcsány nevét mellőzzék – de mindettől független a szocialisták 2014-ben megmutatták a kompromisszum-készségüket. Lett közös lista. Gyurcsány nevével. Mi lett az eredménye? Mindenki látta. Mi, szocialisták – szerte az országban – tapasztaljuk, hogy még mindig Gyurcsánnyal azonosítanak bennünk, és nem kérnek belőlünk. Gyűlölik Gyurcsányt. A legnépszerűtlenebb politikus. Ezt valamivel el kellett érni.

Botka Lászlóval valóban új esélye lenne az MSZP-nek, a baloldalnak. Vele valóban lehetne választást nyerni. Nem tudom az okát, hogy miért kezdték el karaktergyilkolni. Ott van mögötte a sikeres életpályája, ott van Szeged. A szegediek sajnálják, hogy elveszítenék a polgármesterüket, de örülnek, hogy lenne egy jó miniszterelnöke az országnak. Botka László még egyetlen választáson sem veszített.

Én még azt sem mondom, hogy Gyurcsány Ferenc tűnjön el a politikából. Én csak azt kérem, hogy lássa be, – most ő az akadálya a megegyezésnek, az ő személye annyira negatív a többség szemében és annyira megosztó, hogy neki most kellene hátrébb lépni. Nem tudom elhinni, hogy politikai ambícióit az ország érdekénél előbbre helyezi.

Lássátok be végre, ha Gyurcsány most nem lép hátrébb, nem lesz kormányváltás. És ebben nem a szocik lesznek a hibásak”

 

Previous Orbán gyakorlatilag lebuzizta Vonát - nincs mit ezen szépíteni
Next „Hugyos Jóska” – így gyalázzák a DK volt politikusát

5 hozzászólás

 1. Zoltán Halász
  február 23, 2017
  Válasz

  Mindez amit itt leírtál tételesen cáfolható! Botka ugyan úgy részese volt a 2005-2010-es időszaknak. Az öszödi beszédről most különösebben nem kellene értekezni. Azt a tényt viszont nem kellene elhallgatni, hogy miről is szólt az a bizonyos beszéd. Minden esetre Gyurcsány szemére vetni 2017-ben, hogy hazudott (Ő egymaga) és ezért nem lehet vele együttműködni enyhén szólva is csúsztatás! Ti szocik tudjátok a legjobban miről volt szó akkor! Minden esetre én ügy láttam, hogy éppen a párt hátrált ki a reformok mögül nem a miniszterelnök! Ellenzéki összefogásról beszélni úgy, hogy közben tövig benyalok Orbánnak ,na ehhez is kell ám gyomor! Gyurcsány Ferenc évek óta a nyílt és korrekt együttműködést hirdeti, az a bolond aki azt gondolja, hogy a DK kirekesztésével lehet valami esélye a demokratikus ellenzéknek! Minden esetre “Szili Katalinokkal” nem lesz egyszerű!

 2. február 23, 2017
  Válasz

  Fényebesség szopjátok a csúti farkát srácok 🙂
  De már nagyon ki lóg a lóláb, minden értelmes ember tudja, hogy ha a csúti gecinek azt mondják : Gyurcsány , összehugyozza magát.
  Az országban egyedül a csúti gecinek van Gyurcsány fóbiája, aki pedig Gyurcsányozik az a csúti geci szekerét tolja. Ennyi.

 3. február 23, 2017
  Válasz

  “A 2006. év mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Igen. Megválasztották.
  Nyáron már jöttek a hangok: „a király meztelen”, Gyurcsánynak nincs
  programja. Jött az őszödi beszéd körüli őszi botrány. A mai napig büszke
  rá – igaz az ódiumát nem ő, hanem a szocik viselik, mert ugyanúgy ránk
  égett, mint a „hazudtunk…”, az „el lehet menni…”, a „kurv@ ország”…stb.
  Korábban, a 2004-es népszavazásnak, és később, vizitdíjasnak is ő volt a
  főszereplője – de a szocikon maradt a sara. A Köztársaság téri
  székházat nem vette be a gyomra (vajon miért is?) – neki a Jókai utcai
  kellett, méregdrága irodabérlésekkel a Vérmezőn, terembérlésekkel a
  Dürer Rendezvényház báltermében, többszázmilliós hitelbe verve a
  szocikat. Az alapítványi elnöksége alatt nagy tisztességében Gréczyt
  tette meg a Táncsics által fenntartott web-lap olvasószerkesztőjének.
  Aki a semmi munkáért kapta a fizetést. Az a Gréczy, aki most mocskolja a
  szocikat reggel, délben, este… És, bizony, az elnöksége alatt
  szerveződött meg, valahogy az az új, alternatív párt, ahová a későbbi
  híveivel átlépett…”

  Hiányzik az végéről: forrás fidesz.hu 😀

  Az ilyen szarokkal buktok le srácok, habony árpi is egyre szarabb, 10 éves paneleket használtok, ugyan olyan szánalmasok vagytok mint a fideszes gazdáitok.
  “rátok” éget a hazudtunk? Tényleg akkor miért nem fejezitek be a hazudozást ?
  “el lehet menni” ilyen lebukást köcsögök, pont egy szoci ne tudná hogy ezt kinek mondta Gyurcsány és mikor?

  “A sokat idézett /*“El lehet innen menni”* *nem* /az embereknek, nem a
  polgároknak szólt. Egy beszéd, pontosabban egy válasz része volt
  2006-ban, az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén hangzott el. Az
  ülésen a tervezett adóemelésekről vitáztak a felek. Igen, kérem!
  Gyurcsány elment ilyen ülésekre. Nem a kész törvénnyel, hanem a
  tervezettel! Érvelt, vitázott. Szóba állt az érdekegyeztető tanáccsal.
  Mi több, volt érdekegyeztető tanács! Akkoriban még szokás volt az ilyesmi.

  A pontos történet röviden: A nagyiparosok érdekeit képviselő Munkaadók
  és Gyáriparosok Országos Szövetsége elnökeként (figyelem!) */SZÉLES
  GÁBOR/* (igen, aki ki-be kapcsolgatja a gravitációt, miközben egy percre
  sem távolodik el túlságosan Orbán Viktor ülőfelületétől) kérte számon
  Gyurcsány Ferencen a tervezett – munkáltatókat érintő, a
  nagyvállalkozások profitját csökkentő – adóemeléseket és lényegében
  megfenyegette a miniszterelnököt azzal, hogy a jóval kedvezőbb adózást
  biztosító Szlovákiába fogják vinni a vállalkozók az érdekeltségeiket.
  Baromi hazafiasan tette ezt Széles Gábor, szem előtt tartva
  Magyarország, a magyar emberek, magyar nyugdíjasok és magyar dedek
  érdekét. A vállalkozásait és profitját érintő négy százalékos adóemelés
  hirtelen felülírta a gazdagon virágzó hazaszeretetet és a vállalkozásai
  Szlovákiába telepítésével óhajtotta zsarolni az akkori kormányt.

  A nagyvállalkozók és Széles Gábor is pontosan tisztában voltak azzal,
  hogy két megoldás lehetséges. Vagy a vállalkozások profitjának
  megadóztatása, vagy a nyugdíjak és családtámogatások csökkentése. Ők
  inkább ez utóbbit választották volna.

  Erre válaszolta Gyurcsány a következőket. Szó szerinti idézet:

  /“Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák
  viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni
  az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell!
  De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint
  nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni!
  Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni
  Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet
  menni!”/

  Szóval megint lebuktatok szánalmas fideszcsicskák !

  kurva ország, ahol egy csúti patkány 2x kap kétharmadot, ahol egy rogán még nem a börtönben rohad, ahol egy szargyártó a külügyminiszer,ahol egy polt péter a legfőbb ügyész …. ahol olimpiát akarnak rendezni miközben több napos halottakat találnak kórházak WC -iben nos ez tényleg egy kurva ország !!!!

  • NágelFerenc
   február 27, 2017
   Válasz

   Szerintem sem lehet gyurcsánnyal nyerni, de amit írtál, ebben igazat adok.
   Amúgy szerintem az összes múltbeli mszp/kd párttal nem lehet nyerni, mert nem veszik figyelembe, hogy aki már megbukott a programjával, annak csak a saját szavazóbázisában van esélye.
   Egyik erőt sem látom olyannak, aki itt igazi változást akar.
   Megint személyekre helyezik a hangsúlyt, amikor a programra és a népre kellene helyezni a hangsúlyt. Kit érdekel Xy előnye, hátránya, ha ugyanolyan uzsóra adókat fog alkalmazni, mint előtte és a mostani kormány?
   Nem veszitek észre, hogy az ilyen gazdaságpolitikával, hogy egy nemzetet bízunk mások szerencsejátékára, az elavult, de kurvára.
   Sajnos tovább játsszák a világban ezeket a szerencsejátékokat a nemzetek kárára, de ezért kellene olyan program, amely bebiztosítja a nemzet függetlenségét ezektől. De nem ez lenne a korrekt?
   Majd megint jön xy közgazdász és megint albáni bérviszonyokra svéd adókat fog hozni? Illetve most is az van, csak majd le és fel korrigálnak a két csoportban.
   Nem uncsi ez? Ezt minden óvodás tudná. A gond az, hogy ezt nyomjátok már 27 éve, de közben a képviselők milliós fizetéseket visznek haza. És még mellé van képük lakástámogatást, autó költséget stb.. felvenni.

 4. István Szántó
  február 23, 2017
  Válasz

  Mocskolódásnak sok, érvelésnek meg kevés. Én mondjuk nem vagyok szakértő, ott se voltam, tehát nem tudhatom, de pontosan arra lettem volna kiváncsi, amiről nem beszél, csak sejttet. Ha többet szólna vagyaz derülne ki hogy nincsen igaza, VAGY AZ, AMIT ÉPP TUDNI SZERETNÉK, HOGY aZ ORBÁNI GYŰLÖLETNEK VAN-E KÖZE A BALOLDALI ELLENTÉTEKHEZ?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.