BRÉKING: Dopeman mögé állt, az ország legnagyobb ellenzéki ifjúsági szervezete is


A Magyar Szocialista Párt a szókimondó rapper képviselővé választását támogatja. A 24.hu értesülése szerint, az MSZP közleményben erősítette meg, hogy Pityinger Lászlót (42) támogatja a józsefvárosi időközi önkormányzati választáson.

Érdekesség, hogy a közleményben művésznéven emlegeti az MSZP az egykori gengszterrappert. – Az MSZP kerületi szervezete Dopeman elképzeléseit megismerte, azokat támogatásra méltónak találta azzal együtt, hogy a jelölt dalszövegei ironikus, néha keményen megfogalmazott társadalomkritikát tartalmaznak – olvasható a közleményben.

Újdonság azonban az, hogy a legnagyobb ellenzéki ifjúsági szervezet a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom is Pityingert támogatja.

Torzsa Sándor a szervezet elnöke így fogalmazott: A Societas azért támogatja Dopemant, mert Laci nagyon sokat beszél arról, hogy generációnknak van egy nagyon komoly problémája méghozzá a szintetikus drogok, amelyben teljesen más stratégiát kell folytatni, mint eddig.

Másrészt fontos, hogy különböző demokratikus módszerekkel megakadályozzuk a Fidesz ámokfutását mint a vasárnapi boltzár vagy az olimpia de ezek csak részsikerek. A valódi siker az, ha a fideszes képviselők helyére valódi demokraták kerülnek.

„Societas, is Dopemant azaz Pityinger Lászlót támogatják a józsefvárosi időközi választáson. De ennél is fontosabb,ha szeretnél segíteni Dopeman kampányában, hogy ez a mandátum se a Fideszt erősítse jelentkezz a http://societas.hu/csatlakozz oldalon! Hajrá Dope! Hajrá Józsefváros!”

Previous Összefogtak a polgármesterek: Már több mint 30-an Botka mögött állnak!
Next Annyira ciki beszédet mondott Orbán, hogy nem is merték kiadni a leiratát

1 Comment

 1. Somogyi Katalin
  március 3, 2017
  Válasz

  Mit tudunk Dopeman elképzeléséről azon kívül, hogy “Laci nagyon sokat beszél arról, hogy generációnknak van egy nagyon komoly problémája méghozzá a szintetikus drogok, amelyben teljesen más stratégiát kell folytatni, mint eddig”?

  2017.02.26. dátummal olvasom, hogy a Párbeszéd Bolba Márta evangélikus lelkészt támogatja a 8. kerületi időközi választásokon. https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/hir/parbeszed-bolba-martat-tamogatja-viii-keruleti-idokozi-valasztason
  Azt kérik a demokratikus ellenzéki pártoktól, hogy ne aprózódjon szét az ellenzék, ők is támogassák a Bolba Márta független jelölt indulását.
  Nem tudom, az MSZP és ifjúsági szervezete vajon tudott-e erről, de az ő javaslatukat később olvastam.
  Bolba Márta a Klubrádióban is megszólalt: http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20170222-085859.mp3 és http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20170222-092858.mp3)
  Itt beszélt arról, hogy egyházi gyülekezete önfenntartó. El is mesélte, hogy és mit tesznek, tettek ennek érdekében.
  Érdemes lenne számításokat végezni, hogy mit jelentene, ha az egyházakat nem az állami költségvetésből finanszíroznák. Az egyházaknak évente több tíz milliárdot adnak a költségvetésből. 2013-ban például 90,6 mrd Ft-ot (http://www.amipenzunk.hu/spendings?years%5B%5D=2013).
  Csak zárójelben jegyzem meg, erről Bolba Márta sem beszélt, hogy önfenntartónak kellene lennie a pártoknak és pártalapítványoknak is. A nekik juttatott összegek 2015-ben Magyarországon több mint 3,8 milliárd forintot tettek ki. Az olasz kormány például eltörölte a pártok állami támogatását, és az egyénekre bízták, melyik pártot támogatják, és ők jövedelmük néhány ezrelékét juttathatták a pártoknak.)

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.