Elfogyott a műsor: A civilek összehoztak egy gigatüntetést a DK meg 25 embert alig tudott megmozdítani

Tegnap gigatüntetést szerveztek a CEU megmentéséért. Majd’ 10 ezer ember vett részt a facebookon csupán néhány óra alatt megszervezett tüntetésen.

A SocietasTV tudósított is a civilek tüntetéséről. Rekordsebességgel gyűlt össze az a 10 ezer ember aki felemelte a szavát a CEU-ért és a kormánnyal szemben.

DK és a 30 fős “tömeg”

Április elsejei tréfának is gyenge volt azonban az a “kiállás” amit a DK hozott össze. A mintegy 25-30 fős tömeg főként Gréczy Zsoltból és Vágó Istvánból állt.

Még mielőtt valaki azt vizionálná, hogy az első sorban állók azok fiatal DK aktivisták, jelezném, hogy a sajtó munkatársai.

Ez az akciója a mikrópártnak inkább gyengítette, sem mint erősítette az ügyet. Még szerencse, hogy a civilek megszervezték a kiállást, mert ha a DK-n múlik a Fidesz bizonyosan bedarálta volna a Közép-Európai Egyetemet. Magamutogatás helyett inkább a szervezésre kellett volna fordítani az energiákat, mert bár a DK nem áll jól, azért egy DK majálisnyi embert csak össze tudtak volna kalapozni. Ehelyett a DK látványosan az ügyet gyengítette.


Vonakodott a Momentum

A gépnarancs.hu beszámolója szerint  Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivője a HírTV-ben szerepelt (3 perc 33-tól), ahol az interjú a CEU-ról szóló híradás után kezdődött, ezért a riporter megkérdezte Hajnalt, hogy ebben az ügyben miért olyan csendes a Momentum.

Hajnal – szó szerint – a következőket mondta: „Mindenképpen szerettük volna megvárni először is a sajtótájékoztatón a rektor úr reakcióját, és aztán szerettük volna megvárni, hogy mi lesz a tárgyalások kimenetele, tehát mi bízunk abban, hogy az ilyen ügyeket lehet tisztességes módon, tárgyalással, leül a miniszter úr vagy az államtitkár úr a rektorral, és megbeszélik, hogy mik a nézeteltérések, úgy tűnik, hogy ezt nem sikerült rendezniük, a kormány azóta sem hátrált ki, szerintünk egyetértünk a CEU-val abban a kérdésben, hogy ezt a törvénytervezetet így félre kéne tenni, és valami újon kéne gondolkozni, s ebben teljes mértékben támogatjuk őket.”

A Momentum tehát nem ismerte fel elsőre (tegyünk úgy, hogy ezt elhisszük), hogy itt a világ egyik legjobb egyetemének kinyírásáról van szó. Nekik ehhez meg kellett várniuk, hogy a rektor mit mond. Megvárták, de még ezután sem vált számukra világossá, pedig elolvashatták volna a világsajtóban is. Ekkor meg akarták még várni, hogy mi lesz a nem létező tárgyalás kimenetele. Orbán megmondta, hogy a CEU-val nem tárgyalnak, csak az amerikai kormánnyal – írja az Amerikai Népszava.

SHARE